1. místo v ekonomickém žebříčku Olomouckého kraje

Pars nova se umístila na 1. místě v Olomouckém kraji v prestižním ekonomickém žebříčku ŠTIKY ČESKÉHO BYZNYSU. Cenu a diplom převzal v Praze předseda představenstva Tomáš Ignačák.

Cena a diplom, které pro Pars nova převzal 23. října 2013 na slavnostním vyhlášení výsledků letošního ročníku Tomáš Ignačák, jsou ohodnocením dynamiky i stability společnosti. Aby bylo možné stanout na pomyslném "stupni vítězů" musela Pars nova prokázat ekonomický růst a finanční stabilitu za dobu posledních tří let. Hodnoceny byly pouze objektivní ekonomické a statistické ukazatele, prosté jakékoliv individuální volby hodnotitelů, což samo o sobě zvyšuje prestiž této ceny. K dalším hodnoceným aspektům patřili vývoj hospodaření firmy během období tří let, platební schopnost a morálka a regionální perspektiva.

"Prvního místa si velmi ceníme. Je důkazem, že se podařilo zúročit dlouholeté zkušenosti v oblasti modernizací kolejových vozidel. Chtěl bych poděkovat všem, kteří každý den budují dobré jméno firmy, kteří každý den vkládají svůj um a zkušenosti do své práce. Na vrchol žebříčku nás vynesly vedle každodenní práce všech zaměstnanců firmy také dlouhodobé investice. Dnes je více než jasné, že rozhodnutí investovat do technologické a výrobní základny firmy bylo zcela zásadní. Právě díky nim bylo možné zefektivnit výrobu a uspět tak na trhu s našimi nabídkami," komentoval první pozici Pars nova v krajském žebříčku Tomáš Ignačák.

Žebříček "Štiky českého byzbysu" je dosud nejkomplexnějším hodnocením ekonomické výkonnosti, platební schopnosti a dynamiky českých firem. Poskytuje přehled o českém podnikatelském prostředí. Je unikátní tím, že po prvotní kvalifikaci pak v celkovém hodnocení nehraje žádnou roli velikost podniku.