49. mezinárodní strojírenský veletrh a 4. mezinárodní veletrh dopravy a logistiky Transport a Logistika

1. 10. – 5. 10. 2007 Brno

1. října 2007

MSV 2007V rámci slavnostního zahájení 49. MSV v Brně navštívil výstaviště osobně premiér ČR Mirek Topolánek. Předsedu vlády společně s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Římanem a předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem přivítal v odpoledních hodinách na expozici Pars nova a.s. generální ředitel Tomáš Ignačák. Vládní činitelé si za doprovodu dalších představitelů státní správy a zástupců médií prohlédli třívozovou motorovou jednotku Regionova a řídicí vůz řady 954 s nově vybudovaným oddílem 1. třídy pro cestující veřejnost.

2. října 2007

Expozici Pars nova a.s. navštívili zástupci akciové společnosti České dráhy. Na společné tiskové konferenci ČD a Pars nova, která proběhla v řídicím voze ř. 954.2, byl představen nově vybudovaný oddíl 1. třídy pro cestující veřejnost právě tohoto vozidla. Tiskové konference se zúčastnil generální ředitel a předseda představenstva ČD, a.s. Ing. Josef Bazala, generální ředitel Pars nova a.s. Ing. Tomáš Ignačák a výkonná ředitelka ACRI Ing. Marie Vopálenská. Tisková konference se dála věnovala strategii ČD v oblasti řídicích vozů.

Pars nova a.s. získala ocenění Výroční cena ACRI za řídicí vůz řady 954 s oddílem 1. třídy pro cestující. Výroční ceny ACRI udělované Asociací podniků českého železničního průmyslu pod záštitou Ministerstva dopravy ČR byly předány v rámci slavnostního udílení Zlatých medailí MSV 2007. Ocenění převzal v hotelu Holiday Inn obchodní ředitel Pars nova a.s. Ing. Ladislav Fiala.

3. – 5. října 2007

V dalších dnech probíhala na stánku jednání s našimi významnými zákazníky a dodavateli.