Dětskému dni v Pars nova vévodil kouzelník a šašek v jedné osobě

Pro děti zaměstnanců se již stalo milou tradicí, že společně se svými rodiči či prarodiči oslavují Den dětí v areálu Pars nova, kde jsou pro ně připraveny zábavní dětské atrakce a doprovodný program.

Letos bylo přihlášeno celkem 275 dětí, když ke každému z nich připočítáme alespoň jednoho rodiče a i ty děti, které se nahlásily až v den konání akce, vychází nám přibližná celková účast téměř 700 návštěvníků. Vysoká pravidelná účast svědčí o tom, že se organizátorům akce, společnosti Pars nova a ZO OSŽ při Pars nova, daří připravovat zajímavý program a rok od roku ho vylepšovat.

Letos děti nejvíce nadchl kouzelník a šašek v jedné osobě, který se staral o pobavení malých i velkých. Nezklamaly ani skákací hrad a kolotoč, projížďka na koni či ukázka z výcviku pejsků. Areálem děti vozil „vláček Parsáček.“ Snad každé dítě, a možná i leckterý rodič, si také vyzkoušel kabinu strojvedoucího v muzejním elektrickém pantografu, který byl zpřístupněn. Neustálý zvuk vlakové houkačky byl znamením, že v kabině je pořád plno.

Zároveň s dětským dnem probíhal hned vedle na Tyršově stadionu již 7. ročník Turnaje Pars nova a.s. v malé kopané, na kterém hráli tatínci některých dětí. Ty pak i s maminkami přecházely z jednoho areálu do druhého a střídaly zábavu na atrakcích s povzbuzováním tatínků.