Němečtí novináři si vyzkoušeli modernizované vozy z Pars nova

V pátek 16. 10. 2015 si mohli němečtí novináři poprvé vyzkoušet modernizované osobní vozy pro společný česko-německý projekt ČD.  Vozy budou ČD nasazovat od nového jízdního řádu na lince Praha – Berlín – Hamburk.

„Presstrip“ proběhl v pátek 16. října v úseku Děčín – Praha v rámci běžného spoje. Pro dvacítku německých novinářů byla v Děčíně připravena tisková konference, kde byli informováni o technických specifikacích modernizovaných vozů a o budoucí strategii ČD v této oblasti. Do Prahy se skupina přepravovala zmiňovanými vozy. Přistaven byl osobní vůz 1. třídy Ampz, vůz 2. třídy Bmz a upravený jídelní vůz WRmz. Novináři ocenili celkové provedení modernizace včetně technických úprav. Nejvíce se líbil vůz 1. třídy, kde je modernizace interiéru viditelná na první pohled a demonstruje tak vysoký komfort současného cestování po železnici.

Škoda Transportation, přesněji její šumperský závod Pars nova, zakázky získal v březnu letošního roku od Českých drah. Jedná se o modernizaci celkem 71 osobních vozů tří typů a o modernizaci 22 bývalých vozů ÖBB pro linku Praha – Berlín – Hamburk. Realizace těchto kontraktů je v plném proudu.