Pars nova na Czech Raildays 2015

I letos se Pars nova v rámci skupiny Škoda Transportation prezentovala na mezinárodním veletrhu kolejových vozidel a drážní techniky Czech Raildays 2015 v Ostravě. Veletržní stánek Škody byl místem řady obchodních jednání, jejichž cílem bylo prezentovat produkty skupiny Škoda Transportation stávajícím i potenciálním poskytovatelům a uživatelům kolejové dopravy.

Jako jednu z  významných akcí světa železničního průmyslu vnímá ostravský veletrh kolejových vozidel generální ředitel společnosti Škoda Transportation Tomáš Ignačák: „V letošním roce a v každém roce, kdy se nekoná berlínský Innotrans, jsou pro nás Czech Raildays nejvýznamnější veletržní akcí. Expozici skupiny Škoda Transportation navštívila řada významných hostů a našich důležitých obchodních partnerů. Jednali jsme zde také s  mnoha potencionálními zákazníky. Veletrh Czech Raildays je pro nás vždy příležitostí, kde můžeme laické i odborné veřejnosti představit nejen naše výrobky, ale i služby, či budoucí strategie firmy. Je nám líto, že se tohoto veletrhu nebudeme moci zúčastnit v příštím roce, kdy se v Berlíně uskuteční jeden z největších mezinárodních veletrhů kolejových vozidel  Innotrans.  V roce 2017 však s naší účastí v Ostravě opět počítáme.“

Zástupci skupiny Škoda Transportation zároveň na letošním Czech Raildays prezentovali firemní projekty na semináři nazvaném Kolejová vozidla 2015 – nová řešení, provoz, komponenty. Konkrétně Škoda Vagonka připravila téma „NIM Express – technický vývoj projektu a spolupráce s DB“ a „Elektrická jednotka řady 660/661 pro dálkovou dopravu“. Škodu Electric potom reprezentuje na semináři téma „Moderní směry ve vývoji trakčních pohonů“.