Pars nova oslavila jubileum

Šumperk, 11. června 2012 – V letošním roce si akciová společnost Pars nova připomíná 65 let od zahájení výstavby areálu bývalých železničních opraven a 60 let od zahájení jejich provozu. V rámci oslav tohoto jubilea připravila firma pro laickou i odbornou veřejnost Den otevřených dveří, který se konal v sobotu 9. června.

Dni otevřených dveří předcházela páteční návštěva obchodních partnerů nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, kteří přijali pozvání, aby společně s vedením a zaměstnanci Pars nova oslavili výročí firmy. Součástí připraveného programu byla exkurze po nově zmodernizovaném areálu společnosti či prohlídka aktuálně vyráběných vozidel. Vyvrcholením bylo předání výročního řídícího vozu řady 961 náměstkovi generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Ing. Antonínu Blažkovi.

Samotný Den otevřených dveří nabízel velmi pestrý a bohatý kulturní i odborný program jak pro širokou veřejnost, tak i pro zaměstnance firmy a jejich rodinné příslušníky. Současně probíhal také Den dětí a fotbalový turnaj Odborového sdružení železničářů, obě tyto akce se konají již tradičně každý rok.

Program zahájili krátkou zdravicí všech přítomných generální ředitel Pars nova a. s. Ing. Tomáš Ignačák a starosta města Šumperka Mgr. Zdeněk Brož. Poté se v průběhu celého dne na pódiu vystřídali taneční škola popového zpěvu z Olomouce, známý iluzionista a bavič Richard Nedvěd, zpěvačka Eliška Ptáčková, bubenická show Jumping drums, šumperská kapela Obzzor nebo hlavní hvězda programu zpěvačka Helena Zeťová.

Součástí dne otevřených dveří byla také prohlídka závodu, kde se návštěvníci mohli seznámit s výrobním programem firmy a také mohli shlédnout opravovaná a modernizovaná vozidla, včetně výroční lokomotivy řady 240 a výročního řídícího vozu řady 961.

Pro děti byl připraven dětský den, jehož součástí byly různé atrakce, např. skákací hrad, kolotoč, poníci, malování na obličej nebo jízdy vláčkem Parsáčkem. Děti se také mohly v areálu závodu svézt motorovou soupravou Regionova.

Spokojený výraz ve tvářích dětí i jejich rodičů a ostatních návštěvníků jen dokazoval úspěšnost této akce. Den otevřených dveří v Pars nova si nenechalo ujít více jak dva tisíce lidí.