Pars nova podepsala s ČD, a.s. smlouvu na dodávku 62 jednotek Regionova

Dnes 10. listopadu podepsal generální ředitel Českých drah Petr Žaluda společně s generálním ředitelem Pars nova Tomášem Ignačákem smlouvu na dodávku celkem 62 kusů dvoudílných jednotek řady 814 známé jako Regionova. Dvouvozové jednotky budou vyrobeny do podzimu roku 2012. Hodnota kontraktu je necelých 1,6 mld. Kč a znamená práci pro přibližně 250 zaměstnanců společnosti Pars nova v Šumperku.

Tomáš Ignačák, předseda představenstva Pars nova, k podepsanému kontraktu uvedl: „Podepsaný kontrakt na dodávku motorových jednotek Regionova pro České dráhy je pro nás významnou událostí. Nejen, že dojde k stabilizaci pracovních míst, ale uzavřením této smlouvy dojde k navýšení jejich počtu v našem regionu. Předpokládám, že v příštím roce budeme realizovat nábor více než 100 zaměstnanů v různých odborných profesích. Výroba jednotek Regionova na sebe váže více než 200 pracovních míst. Díky této velké zakázce pro našeho národního dopravce a současně ostatním realizovaným novým zakázkám a projektům se nám v Parsu daří stávající zaměstnanost nejen udržet, ale navíc v době  stále probíhající ekonomické krize i vytvářet nová pracovní místa a příležitosti. Jednotka Regionova je český vlak, který vzniká tady u nás v Šumperku, naši subdodavatelé komponentů a dílů jsou, až na některé drobné výjimky, čeští dodavatelé. Takže tento projekt přináší sekundárně také práci pro další naše české firmy železničního průmyslu."

Regionova v datech:

září 2005           na MSV v Brně byl představen prototyp jednotky Regionova, zároveň byl oceněn Zlatou medailí

květen 2006      Pars nova předává ČD, a.s. 1. sériovou jednotku Regionova

červen 2007      na Czech Raildays v Ostravě předstvena první třívozová jenotka Regionova Trio

prosinec 2007   předána motorová jednotka Desná pro Svazek obcí údplí Desné, kde ji provozuje Veolia Transport