Pars nova podpořila sportovce

Téměř na 500 orientačních běžců všech věkových kategorií se sešlo v lesích u Stříteže na mistrovství Olomouckého kraje, které pořádal šumperksý Klub vytrvalostních sportů.

Začátkem října uspořádal Klub vytrvalostních sportů, jako oslavu ke svému 20. výročí založení, neoficiální Otevřené mistrovství Olomouckého kraje v orientačním běhu v klubových týmech. U Stříteže na Mohelnicku se sešli nadšení malí i velcí závodníci, kteří měli jediný cíl. Utužovat týmového ducha a zároveň se poprat se sebou samými při náročném běhu terénem. Pyšní na sebe mohli být všichni. Nejen ti, kteří proběhli cílem jako první. Vždyť známé pořekadlo praví: "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se." Rozzářené tváře a spokojenost v očích všech toho byly důkazem.

"Díky těmto jedinečným akcím je možné vést děti k pravidelným sportovním aktivitám a zdravému životnímu stylu a stejně tak důležité je učit mládež pracovat v týmu, aby pak jednou tyto zkušenosti využila v dospělosti ve svém zaměstnání," vysvětluje mluvčí Jana Kaněvová, "uvědomili jsme si, jak důležitá je podporra ze strany firem v těchto oblastech společenských aktivit, proto v nich chceme pokračovat i do budoucna."

Pars nova se připojila k mnoha dalším firmám, které vykonávají společensky prospěšné aktivity a podporují nejen velké významné události, ale i menší sportovní a kulturní akce v regionu, v rámci Olomouckého kraje.