Pars nova předala poslední ze série řídicích vozů řady 954

Koncem února byl v Šumperku dokončen poslední řídicí vůz řady 954. Řídicí vozy vznikly komplexní rekonstrukcí nevyužívaných poštovních vagónů. Interiér obsahuje pohodlné čalouněné sedačky, příjemné osvětlení a navíc v oddíle 1. třídy také možnost připojení elektrického zařízení (např. notebooku nebo telefonu) do elektrické sítě. Řídící vůz je také vybaven zdvihacími plošinami pro nástup vozíčkářů a velkoprostorovým oddílem pro přepravu jízdních kol a objemných zavazadel. Zde se také nachází buňka WC, která je uzpůsobena i pro osoby se sníženou pohyblivostí.
S řídicími vozy se počítá především pro soupravy s motorovými vozy řady 854 a vloženými vozy 054. Mohou však být spojovány i s vozy řad 843, 842, 056, 043, 943. Proběhla také úspěšná zkouška spojení řídicího vozu s dieselovou lokomotivou 754.013 a elektrickou lokomotivou 242.204.
Řídící vozy usnadňují provoz na všech typech tratí, zkracují dobu nutnou k obratům v cílových stanicích a zjednodušují manipulaci se soupravami. V provozu jsou dnes například na tratích v okolí Plzně, z Prahy do severovýchodních Čech a ve východních Čechách. Na Moravě jsou tyto vozy nejčastěji v provozu na tratích vycházejících z Brna.
V Parsu si poslední vůz s číslem 80-29 226-5 prohlédl náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu Antonín Blažek.
České dráhy mají v provozu 36 těchto vozů.