Pars nova se připojila k Regionální sektorové dohodě pro Olomoucký kraj v oblasti elektrotechniky

Jejím hlavním cílem je vytvořit spolupracující prostředí všech subjektů, které mohou pozitivně ovlivnit vývoj v této oblasti tak, aby byl na trhu práce dostatek elektrotechnicky vzdělaných pracovníků.  Současné počty nepokrývají potřeby firem a ty potom musí hledat pracovníky v zahraničí.

Naše společnost se připojila podpisem svých statutárních zástupců k Regionální sektorové dohodě. Jaké cesty se chystají zástupci Regionální sektorové dohody využít? Půjde zejména o zvýšení zájmu žáků základních škol o elektrotechniku, užší propojení zaměstnavatelů a středních škol a podporu Olomouckého kraje a Úřadu práce ČR – krajské pobočky v Olomouci.

„Z pohledu Pars nova jde o podporu a rozšíření naší dosavadní strategie. Většinu aktivit, již dlouhodobě realizujeme v rámci velmi úzké spolupráce se středními školami v Šumperku a blízkém okolí,“ komentuje podpis dohody personální ředitelka Lucie Novotná.