Pars nova vyrobí dalších 11 Regionov

Na základě výsledků otevřeného zadávacího řízení uzavřely České dráhy s Pars nova smlouvu na dodávku čtvrté série Regionov. Podle kontraktu dodá šumperská firma do konce roku 2012 jedenáct dvoudílných souprav v hodnotě cca 280 milionů Kč bez DPH. Modernizované vozy jsou určeny pro regionální tratě ve Středočeském kraji (5 souprav), Moravskoslezském kraji (5 souprav) a Pardubickém kraji (1 souprava). Jsou spolufinancovány z Regionálních operačních programů Evropské unie.

Pars nova vyrábí soupravy Regionova od roku 2005. Moderní jednotka vzniká přestavbou starších motorových vozů řady 810 a 010. Regionova má příjemný interiér, polstrované sedačky, je částečně nízkopodlažní a tak umožňuje pohodlné cestování vozíčkářům nebo maminkám s kočárky. Soupravy jsou vybaveny audiovizuálním informačním systémem. V areálu šumperské firmy by na základě všech uzavřených smluv mělo být vyrobeno celkem 210 dvoudílných a 26 třídílných jednotek řady 814 Regionova.