Poslední tří vozové jednotky Regionova trio byly předány do Olomouckého kraje

Pars nova se symbolicky také rozloučila s posledními 2 třívozovými jednotkami, jejichž výroba končí. Tyto dvě poslední zůstávají příznačně v domácím Olomouckém kraji, budou provozovány DKV Olomouc a z rukou generálního ředitele Pars nova je společněš převzali Hejtman kraje Martin tesařík a náměstek ČD pro osobní dopravu Antonín Blažek právě v den slavnostního podpisu na další sérii dvouvozových Regionov. Včetně těchto dvou bude celkem v provozu 26 třívozových jednotek. První třívozovou jednotku představila Pars nova v červnu 2007. Tato verze má označení 814.2 a dostala obchodní název Regionova Trio.

Série modernizovaných jednotek Regionova Trio byla ukončena předáním poslední jednotky na začátku měsíce listopadu. Posledních šest jednotek je částečně odlišných od předchozích dvaceti předaných jednotek, a to především díky maximální snaze o sjednocení s vozidly 814-914 druhé série. Jedná se zejména o novou výkonnější klimatizaci stanoviště strojvedoucího, nové vedení dvojkolí, pískování splňujícím TSI, nebo vytápění vozidla v prostoru pro cestující. Základními požadavky, které všechny tyto jednotky plní, je zvýšení přepravní kapacity na celkových 286 míst a také zvýšení jejich trakčního výkonu, protože se jednotky skládají ze dvou motorových a jednoho vloženého vozu.