Společnost Škoda Transportation expanduje v Německu

Společnost Škoda Transportation založila v německém Mnichově dceřinou společnost Škoda Transportation Deutschland GmbH. Plzeňská Škodovka tím potvrzuje, že se hodlá orientovat nejen na tradiční východní, ale i na západní trhy. Vedením nové společnosti byl pověřen Zdeněk Majer, který je zároveň viceprezident pro obchod mateřské společnosti.

Založení společnosti v Německu je logickým vyústěním našich obchodních aktivit na tomto náročném trhu. V současnosti tam pracujeme na několika obchodních projektech a osobně věřím, že po úspěchu v tendru pro německého operátora Deutsche Bahn Regio, máme velkou šanci přivést v brzké době na koleje v německy mluvících zemích další česká vozidla,“ říká Tomáš Krsek, předseda představenstva Škoda Transportation.

Cílem německé Škodovky je vytvořit obchodně-technicko-servisní jednotku. Proto došlo v první řadě k posílení obchodního týmu o Daniela Schambacha (více informací níže v přiloženém CV), který se stal obchodním ředitelem nové společnosti. Bude zodpovědný za rozvoj obchodních aktivit skupiny Škoda Transportation na německém, rakouském a švýcarském trhu. Dalším cílem německé dceřiné společnosti je nalézt technické odborníky. Ti by v budoucnosti měli pracovat nejen na projektech v Německu, ale měli by posílit i výzkum a vývoj celé skupiny.  V příštích letech se tým rozroste také o techniky, kteří budou mít na starosti servis vozidel pro DB Regio. Od prosince 2016 budou totiž na bavorských tratích mezi městy Norimberk - Ingolstadt – Mnichov jezdit škodovácké soupravy. „Konstrukční práce na vozidlech pro DB běží již od letošního jara. Na podzim příštího roku bychom měli mít postavený první prototyp,“ doplňuje Zdeněk Majer, ředitel Škoda Transportation Deutschland.

„Na německém trhu dnes vidím pro naši společnost hned několik zajímavých obchodních příležitostí. Brzy nás například čeká několik tendrů na tramvaje. Úspěšným uzavřením kontraktu s Deutsche Bahn jsme potvrdili, že naše výrobky jsou srovnatelné se světovou špičkou, což zároveň dokazují i naše letošní zahraniční úspěchy. Od začátku roku podepsala Škoda Transportation exportní kontrakty za více než 21 miliard korun,“ dodává Zdeněk Majer.

Stručná informace ke kontraktu pro německou DB Regio:Škoda Transportation bude dodávat pro DB Regio šest moderních dvoupatrových souprav typu Push-Pull za více než 2,6 miliardy korun. Každá z nich je složena z jednoho řídícího vozu, pěti vložených vozů a lokomotivy řady Emil Zátopek v novém designu určeném speciálně pro DB. Maximální rychlost vlaků bude dosahovat 189 km/h. Soupravy budou mít celkem 705 míst k sezení. Součástí vybavení bude také klimatizace a venkovní i vnitřní kamerový systém.