Stálá spolupráce s učňovskými, odbornými středními i vysokými školami je jedním ze základních kamenů úspěchu firmy

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek prohlásil v rozhovoru pro deník E15, že struktura nabídky pracovní síly v České republice dlouhodobě neodpovídá poptávce průmyslu. Aby bylo možné tento trend změnit, je nutná spolupráce školství a právě zmíněného průmyslu.

Stejně jako mnohým jiným firmám z oblasti strojírenství i Pars nova chybí kvalifikovaní technici od učňů až po vysokoškoláky. „Potýkáme se s nedostatkem absolventů technických oborů vysokých i středních škol a učilišť. Navíc tito absolventi často nejsou schopni po ukončení studia začít ihned naplno pracovat, chybí jim praxe,“ posteskla si personální ředitelka Pars nova, Lucie Novotná.

Spolupráce s odbornými školami všech úrovní je proto nezbytná. Je jedním ze základních kamenů strategie firmy v oblasti personalistiky. Pars nova volí cestu oslovování konkrétních škol přímo v regionu, ale i mimo něj, s nabídkou odborných praxí. Studentům nabízí možnost stipendií.

„V současné době nabízíme vedle krátkodobých odborných praxí i možnost využití našeho stipendijního programu. Středoškolákům je měsíčně vypláceno 1500 korun. Je však nutné dodržet požadavek setrvání 2 roků, po ukončení studia, u nás ve firmě,“ pokračuje Lucie Novotná, když zmiňuje výhody, které Pars nova nabízí,“studentům bakalářského studia 3500 korun a magisterského potom 6 tisíc. Zájemci naleznou více informací na webových stránkách naší společnosti www.parsnova.cz, v části Pro studenty.

Pars nova patří mezi významné firmy v České republice v oboru modernizací a novovýroby kolejových vozidel. K jejím úspěšným projektům patří například motorové jednotky Regionova a řídící vozy pro České dráhy.