V provozu je již 25 řídicích vozů z Pars nova

Koncem letošního léta byl předán Českým drahám již 25. řídicí vůz řady 954. Tento jubilejní výrobek putuje z Pars nova do DKV Olomouc. Zakázka je významnou součástí obnovy kolejového vozidlového parku železniční společnosti. Českým drahám se tak usnadní manipulace s vlakovými soupravami, které není třeba v cílové stanici zdlouhavě obracet.

Řídicí vůz řady 954 vznikl v šumperské společnosti Pars nova komplexní modernizací již nevyužívaného poštovního vozu řady Postw. Tento tolik potřebný řídicí vůz je určen jak na regionální tratě, tak pro své výborné provozní vlastnosti i na tratě dálkové.
Kompletně nový interiér vozu disponuje velkoprostorovým oddílem druhé třídy, prostorem pro přepravu invalidních vozíků, zavazadlovým prostorem určeným k přepravě jízdních kol a objemných zavazadel a klimatizovaným stanovištěm strojvedoucího.
S řídicími vozy se počítá především pro soupravy s motorovými vozy řady 854 a vloženými vozy 054. Mohou však být spojovány i s vozy řad 843, 842, 056, 043, 943. Proběhla také úspěšná zkouška spojení řídicího vozu s dieselovou lokomotivou 754.013 a elektrickou lokomotivou 242.204.