Velké obráběcí centrum otevírá cestu k výrobě nových kolejových vozidel v Šumperku

Pars nova realizuje investici do nového obráběcího centra velkých dílů kolejových vozidel. Již dnes je zřejmé, že zařízení bude v průběhu roku 2014 plně vytížené a pojede v nepřetržitém provozu.

Součástí strategie šumperské společnosti je podílet se významnou měrou na zakázkách v rámci celé skupiny ŠKODA, což znamená rozšíření portfolia výrobních činností. Zásadním krokem je v tomto ohledu investice do moderního obráběcího centra, které bude již v průběhu příštího roku sloužit k obrábění rámů podvozků, hrubých staveb skříní a velkých podsestav kolejových vozidel vyráběných ve skupině ŠKODA. Po ukončení zkušebního provozu, který se rozeběhne po novém roce a po nezbytném náběhu a zaškolení obsluhy, bude obráběcí centrum plně vytížené a pojede v třísměnném provozu. Cílem Pars nova je dále rozšířit svůj výrobní program o činnosti, které obrábění dílů předcházejí nebo naopak technologicky navazují, o svařování, montážní práce a lepení dílů kolejových vozidel.

"Díky tomuto a dalším investičním projektům bude firma schopna i napřesrok zajistit práci pro desítky svých stávajících zaměstnanců a několik nových. V současné době hledá pracovníky - horizontkáře na vodorovný frézovací a vyvrtávací stroj WHQ 13 CNC, "přidává k plusům nového centra mluvčí Jana Kaněvová.

Nové obráběcí centrum Parsu drží jeden okresní prim. Je jediné v okrese, které může opracovávat velké obrobky, v délce 6 m, pracovní výšce 3,5 m a hloubce 2,2 m.